Camping Rhône-Alpes

Rhône-Alpes biedt tal van campings die geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. Of u nu op zoek bent naar een rustige plek in de natuur of een camping met uitgebreide voorzieningen, u vindt het in deze regio. Misschien wel de meest geboekte regio in Frankrijk het hele jaar door. Zowel in de zomervakantie als in de wintersport periode is deze regio namelijk super populair. De campings zijn hierbij vooral in de zomerperiode enorm in trek en hierdoor regelmatig volgeboekt. Wilt u voorkomen dat u geen plaats heeft op een van de campings in de Rhone Alpes, lees dan op onze vroegboekkorting pagina hier meer over.

Camping Soorten

  1. Natuurcampings: Voor degenen die de voorkeur geven aan een authentieke natuurervaring, zijn er campings in afgelegen gebieden, omringd door bossen, bergen en rivieren. Hier kunt u genieten van rust en sereniteit. De meeste campings zijn hier tegenwoordig wel volledig op gericht, omdat een vakantie in het natuurschoon voor iedereen toch wel een wens is.
  2. Familiecampings: Veel campings in Rhône-Alpes zijn ideaal voor gezinnen. Ze bieden faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden en georganiseerde activiteiten voor kinderen.
  3. Glamping: Als u de voorkeur geeft aan comfortabel kamperen, kunt u overwegen om te gaan glampen. Er zijn campings met luxe tenten, yurts en stacaravans met alle moderne voorzieningen.

Boekingswebsites

Om uw perfecte camping in Rhône-Alpes te vinden en te boeken, kunt u gebruikmaken van verschillende online boekingswebsites, zoals:

  • Online vakantie.com: Deze website biedt een uitgebreid aanbod van campings in de regio, met gedetailleerde beschrijvingen en beoordelingen van eerdere gasten.
  • Allcamps: Is gespecialiseerd in kampeeraccommodaties en biedt een handige zoekfunctie om campings te vinden op basis van uw voorkeuren.
  • ANWB Camping: Als u lid bent van de ANWB, kunt u gebruikmaken van de ANWB camping gids en online platform om campings te vinden en te boeken.

Tips bij het Boeken

Bij het boeken van een camping in Rhône-Alpes zijn hier enkele tips om in gedachten te houden:

  • Controleer de beschikbaarheid, vooral tijdens het hoogseizoen, en boek ruim van tevoren.
  • Lees beoordelingen en recensies van andere kampeerders om een idee te krijgen van de kwaliteit van de camping en de aangeboden voorzieningen, gebruik hiervoor bijv. een Zoover of de ANWB camping ratings.
  • Overweeg uw reisdata en het weer. Het kan in de bergen ’s nachts behoorlijk afkoelen, dus zorg ervoor dat u de juiste uitrusting meeneemt.
  • Controleer of de camping huisdieren toestaat als u uw harige metgezel meeneemt.

Met deze informatie bent u goed voorbereid om een camping in Rhône-Alpes te vinden en te boeken voor een onvergetelijke kampeerervaring in deze prachtige regio. Veel plezier met uw vakantie naar deze prachtige regio in Frankrijk!